Ryanne & Floor

11 Nov 2012

Hoi lieve allemaal,

Het is alweer 10 dagen geleden dat ik een blog heb geschreven dus er komt weer een lange blog aan!
Enjoy!

01/11 Floortje ophalen:D
Nadat ik mijn blog online had gezet, vertrokken we al heel snel naar een groot winkelcentrum genaamd Gateway. Precious wou graag naar de MCdonalds en Steve had nog iets nodig dus vandaar dat we er een leuk middagje uit van maakten. Ook ik, als grote shopaholic, moest natuurlijk iets kopen namelijk SCHOENEN. Ook nog hele praktische sleehakken die open zijn dus die je eigenlijk alleen in de zomer/lente kan dragen… Gelukkig kan ik ze hier wel aan dus een miskoop is het zeker nietJ Na een heerlijk maaltje bij de MCdonalds gingen we richting King Shaka International Airport om Floor op te halen. Steve bezorgde me nog wat stress door te vertellen dat we wel een beetje haast hadden en ik zag het al gebeuren dat Floor op ons stond te wachten in plaats van andersom.. Gelukkig waren we toch te vroeg en had Floor haar vliegtuig ook nog vertraging dus al met al zeker nog een uur zitten wachten.

1 Nov 2012

Hoi Allemaal!
Inmiddels alweer meer dan een week geleden dat ik mijn laatste blog schreef.
Zit hier inmiddels alweer bijna 2 weken en vandaag komt Floor mij weer vergezellen!
Ik kijk er erg naar uit om haar van het vliegveld op te halen en de kids kunnen ook niet wachten totdat ze er is.

18 Aug 2011

We schrijven op het moment alweer ons laatste blog. De afgelopen paar dagen hebben we zoveel mogelijk doorgebracht met de kinderen van het weeshuis, zo zijn we bijvoorbeeld naar de bioscoop gegaan. Deze week hadden we ook een missie, en dat was het kopen van een Stove. Verder waren we toch ook wel bezig met ons vertrek en hebben we cadeaus gehaald. We vertrekken vanavond om 18:40 vanuit Durban en komen morgenmiddag (vrijdag) in Dusseldorf aan.

14 Aug 2011

De tijd vliegt voorbij en binnen een week zijn we alweer terug. We hebben nog enorm veel op de planning staan en het wordt nog veel gehaast om alles af te krijgen. Allereerst willen we ons project bij Russell en Precious afmaken en zitten we te denken om een oven met daarop kookplaten aan hun te geven. Op het moment koken ze voor 18 man op twee pitjes die nog amper werken. Ook willen we graag een fotoboek geven met alle foto's van afgelopen weken en morgen nemen we ze mee naar de bioscoop. Verder willen we Bright natuurlijk nog ontzettend bedanken voor haar goeie hulp, ze heeft er altijd voor gezorgd dat wij ons op ons gemak voelden en ze voelde zich heel verantwoordelijk voor ons. Daarnaast hebben we nog de arme familie's die nog enorm veel hulp kunnen gebruiken zoals hekken en een groentetuin. Aan de ene kant hebben we erg zin om weer terug te gaan maar aan de andere kant zullen we de kinderen en de mensen hier enorm gaan missen. 3 weken is kort als je iets wil neerzetten maar lang in een vreemd land met een andere cultuur.

7 Aug 2011

Het is alweer bijna een week geleden dat we ons eerste blog vanuit Zuid-Afrika hebben gepost. We hebben ondertussen weer veel dingen meegemaakt. Het verblijf in het weeshuis is echt een groot succes. Je leert de kinderen steeds beter kennen en zij jou ook. Het klikt super tussen ons allen. Wel blijft het niet hebben van stromend water wat onwennig... Bright neemt ons echt overal mee naartoe en zo hebben we al een mooi beeld van de omgeving gekregen. We blijven nieuwe mensen ontmoeten en worden overal als VIP's behandeld. Zo krijgen we overal waar we komen gelijk een stoel aangeboden (welke eerst nog schoon wordt gepoetst) en als eerste ons eten met het mooiste servies. We hebben deze week veel arme families bezocht, heel veel gegeten, bouwspullen gekocht voor het weeshuis, gekookt voor 18 man, naar scholen geweest, veel zulu-dansen gezien en uitgeweest.

1 Aug 2011

Na een reis van meer dan 24 uur, dat overigens volgens plan verliep, waren we dan eindelijk aangekomen in Durban. We werden verwelkomt door Bright + zus + vriend + neefje + nicht. Ze wouden per se mee zei Bright en er werden gelijk foto's gemaakt. Durban lijkt 's avonds een grote en welvarende stad door de vele lichten van gebouwen en de mooie snelwegen. Dit is duidelijk schijn; zodra we de snelg afsloegen zagen we de eerste krottewijken en hobbel wegen. Na een rit van 40 minuten kwamen we in een heuvelachtig gebied en verliten we de asfaltweg met lantaarnpalen voor smalle, zand weggetjes. Hier kon je de armoede steeds beter zien; veel zwerfhonden, loslopende koeien, afval, en de beruchte krottenwijken. Toen kwam het besef dat wij hier zouden verblijven. Eindelijk aangekomen bij Russell &co werden we hartelijk ontvangen met een 'spandoek' met de tekst: Welcome Home Ryanne & Floor!". Eenmaal binnen werden we nog even toegeschreeuwd "Welcome Home". Na een wat onwennige stilte en veel gestaar kwamen de kinderen los. Er werd gedanst en gezongen o.a. Amazing Grace, Hero, You Raise Me Up, and Lean On Me. Russell en vrouw Precious wonen hier met 13 kinderen waarvan 2 hun eigen zijn. Toen het eten werd gereserveerd zag je dat iedereen zich had uitgesloofd, we kregen veel eten met zelfs taart en chips toe. Na deze lange reis waren we behoorlijk moe en zijn we snel naar bed gegaan. Het is toch wel even wennen aan de hygiene standaard van hier. Al hebben we vrij ruime bedden en een eigen kamer, zit er toch wel een heel merkwaardig bruin vlekje in Floors bed.

27 Jul 2011

Hallo Allemaal,

Hier dan ons eerste weblog op de site van Thalente. Op dit moment bevinden wij ons nog in Friesland maar morgen zullen wij richting Durban, Zuid-Afrika, vliegen.