Halbe

5 Feb 2010

...zijn we weer terug en zien we nog de laatste┬ sneeuw. De terugreis verloopt voorspoedig. De dagen zijn omgevlogen en toch lijkt het of we heel lang weg zijn geweest. De vele indrukken, de bijzondere mensen die we ontmoet hebben, de hartverwarmende reacties op de weblog, het is fantastisch, onvergetelijk en inspirerend.┬ Persoonlijk ben ik blij en dankbaar dat we deze reis hebben kunnen maken. Het is goed om te zien dat Thalente in Zuid Afrika┬ iets kan betekenen. Tenslotte: waar Khumbulani's oudste broer Lilian "a white lady with a black heart'" noemde, voor ons is zij vooral "a lady with a golden heart".

You may never know what results come from your action. But if you do nothing, there will be no result. (Mahatma Gandhi)

2 Feb 2010

Zondag is een dag met prachtig weer. We gaan met de jongens naar Durban. Daar aangekomen zoeken we een terrasje waar we uitgebreid genieten van een heerlijke cocktail. De jongens gaan zwemmen in zee en voetballen op het strand en wij blijven heerlijk relaxed zitten of maken een strandwandeling. Na nog een hapje bij Wimpie keren we huiswaarts. De bedoeling is dat we ┬┤s avonds nog gezellig ergens gaan eten, maar het weer is omgeslagen, zodat we nog even geduld moeten hebben. De storm is kort, maar zeer hevig en we denken aan de gammele huisjes in de townships. Het is geen pretje om daar momenteel te moeten bivakkeren. Uiteindelijk wordt het weer beter en kunnen we alsnog weg. Onderweg zien we dat op verschillende plaatsen de stroom is uitgevallen. In Hillcrest vinden we een leuk restaurantje, waar we een paar gezellige uurtjes doorbrengen. Hier treffen we op een suikerzakje de volgende spreuk aan:ÔÇŁYou may never know what results come from your action. But if you do nothing, there will be no result.ÔÇŁ.

30 Jan 2010

Vandaag een dag om alle zaken eens goed op een rijtje te zitten.┬ Lilian houdt een Excelsheet bij, waarin alle uitgaven en inkomsten overzichtelijk gerubriceerd staan. Wij kunnen precies nagaan hoe en aan wie de bijdrage van Thalente besteed wordt. Zo kunnen we straks op onze website zetten welke mensen op welke wijze worden gesteund. Ook maken we aanvullende en verhelderende afspraken over de hoogte en samenstelling van de bijdrage. Verder nemen we de nog openstaande posten door.

29 Jan 2010

Drie dagen Afrika zitten er op.┬ Veel indrukwekkende dingen gezien.┬ De tegenstellingen in dit land zijn gigantisch. Woensdagavond konden we nog heerlijk buiten zitten. En je went snel aan de zomer. Jitske had het op een gegeven ogenblik over Sint Pieter in Grou, en ik zei, verstandig als ik ben, " ja, mar it moat eerst noch Sinterklaas wurde..."┬ Maar goed, zo lekker buiten zittend, drankje hapje bij de hand, komen die beelden van dat gammele "huisje" en de bewoners weer op mijn netvlies. En weliswaar hebben we iets kunnen doen door wat eten te geven, maar wat zal de toekomst voor deze mensen brengen?

27 Jan 2010

Gisteren heelhuids gearriveerd na een lange reis, die overigens geheel volgens planning en voorspoedig verloopt. Op het vliegveld in Durban staat Lilian al te wachten. We douwen onszelf en de bagage in de witte Toyata, pakken nog een stukje fileleed mee. Thuis bij Lilian maken we kennis met de jongens Khumbulani en Perfekt en de hond Finga. We knappen ons wat op , eten, drinken, praten en plannen en gaan niet laat, moe maar voldaan zoals dat heet, naar bed. O ja, het regent vandaag behoorlijk. Tja, daarvoor zijn we niet Zuid Afrika gekomen...

25 Jan 2010

Ik zit nu achter de computer. Door het raam zie ik de besneeuwde weilanden. Moeilijk voor te stellen dat we morgen in een heel andere wereld zijn! Ik heb er echt veel zin in. We houden contact!