Geke

3 Feb 2010

Het is vandaag woensdag en morgen vertrekken we alweer!! Het is te kort en ons programma van vandaag staat dan ook propvol. Het is nu 7 uur in de ochtend en ik heb net de berichtjes op mijn log goed bekeken en ik schiet helemaal vol! Er zijn nu al sponsors voor de oma en we gaan straks naar de oma om haar verhaal te horen en te bespreken hoe we het gaan aanlopen. Wat we doen voor haar is geweldig maar ik blijf het allemaal ook heel triest vinden. We dachten eerst dat ze 6 kinderen in huis had maar het blijken er 11 te zijn...pfff!!!¬ We gaan ons best voor haar doen want zij zet geen een van haar familieleden op straat en dat is hier bijzonder.

30 Jan 2010

Gisterochtend al vroeg op pad gegaan om Sphiwe te laten inschrijven op school. Sphiwe heeft eerst in het weeshuis Agape gewoond en leeft nu weer in de townships. De Risefoundation sponsort een vervolgopleiding voor haar en Lilian helpt haar met al het regelwerk. De opleiding die ze gaat doen duurt een half jaar en als ze klaar is kan ze als administratief medewerkster aan de slag... Daarna naar Durban gegaan om het afgekeurde brood te halen. Zakken vol brood ingeladen en toen op pad om het te verdelen. De eerste zak ging naar een weeshuis in de townships welke door een bewoner uit de comunity is opgezet. Er wonen 14 kinderen vast en hij zorgt voor dagopvang van wel 30 tot 40 kinderen.

28 Jan 2010

Alhoewel het pas onze 2e echte dag hier is,¬ voelt het alsof ik hier al weken ben! Vanochtend naar de SCPA waar Lilian een paar ochtenden in de week gaat helpen. Prachtige organisatie! Vanmiddag de golfplaten in Lilian haar auto geplaatst om ze naar het hutje van het tienermeisje te brengen. Khumbulani, Jesse en Halbe zouden het dak gaan repareren. Daar aangekomen zagen we dat het geen enkele zin had om daar de boel op te gaan lappen. Het modderhokje was al half vergaan en de gaten zaten overal. We mochten nog niet naar binnen want het meisje was bezig zich vvor ons op te tutten... Met mooie haren en mooie kleren kwam ze naar buiten en toen werd het mij echt teveel! Ik kon het gewoon niet aanzien. Een meisje zonder familie en zonder kansen op een toekomst.¬ Een van de zovelen. We zijn vertrokken zonder iets te hebben kunnen doen en ik heb er nog steeds een rotgevoel over. Eenmaal thuis¬ hebben Halbe en ik toch besloten om te onderzoeken of het mogelijk is er een stenen huisje te laten plaatsen (dankzij¬ Zijerveld!!!). Morgen gaan we het verder bekijken! Vanavond kwamen 3 van de 4 jonens welke Thalente ondersteunt mt school en voedsel. Wat een leuke jongens en wat hebben we ondanks het leed toch nog¬ gezellig gehad!!¬

27 Jan 2010

Na een vermoeiende reis dan eindelijk gisteravond op plaats van bestemming aangekomen! De jongens en Lilian zijn volgens mij wel een week bezig geweest met schoonmaken want we hebben geen beestjes kunnen vinden!! Een fijne gewaarwording... Vandaag al vroeg op om samen met Lilian en Halbe naar Home affairs af te reizen! Halbe heeft het wat uitgebreider op zijn weblog gezet dus ik zal het er niet verder over hebben maar 1 ding is zeker...de wachttijden bij Gemeente Boarnsterhim zijn zo slecht nog niet!!