Marten & Renate

20 Nov 2017

Soms maak je een keuzes in het leven, waarvan je de gevolgen nog niet kunt overzien. De keuze om voor vier maanden vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika te doen, was bij mij snel gemaakt. Maar toen had ik nog niet door wat deze keuze inhield. Zelfs toen ik naar Zuid-Afrika vertrok kon ik nog niet echt bevatten wat me zou overkomen.

Inmiddels ben ik weer in ons koude kikkerlandje en kan ik wel zeggen dat ik veel geleerd heb over Zuid-Afrika en mezelf. Een ervaring voor het leven…

 

5 Nov 2017

In deze blog zal ik jullie weer meenemen in de ervaringen van de afgelopen weken, waarbij de leuke en minder leuke ervaringen naar voren komen. En ik vertel over het moeilijke besluit dat genomen is.

 

 

20 Oct 2017

Na een paar heftige/drukke weken heb ik weer de rust gevonden om een blog te schrijven. De afgelopen weken stonden in het teken van: vakantiedrukte, Bastille, noodweer, het nieuwe project en het nemen van een moeilijke beslissing (hierover meer in de volgende blog).

3 Oct 2017

Daar ben ik weer! Na een stilte van ongeveer twee weken ben ik weer begonnen met schrijven. De dagelijkse bezigheden zijn een routine geworden en ik kan eindelijk zeggen dat ik weet wat mijn plek is binnen de organisatie van Isiaiah54. Ondertussen heb ik alweer van alles meegemaakt, dus ik zal jullie proberen daarin mee te nemen.

 

18 Sep 2017

Elke dag is weer een verrassing. Je weet nooit van tevoren hoe je dag gaat verlopen, ook  al denk je van wel. Deze week was weer zo’n week vol verrassingen.

 

12 Sep 2017

Er is alweer een week voorbij en dat betekent tijd voor een blog! En het goede nieuws is, dat ik weer energie heb! Na de eerste week was ik ontzettend moe en moest ik zoveel verwerken (mentaal/fysiek), dat ik even rust nodig had. Vorige week zaterdag en zondag lekker rustig aangedaan om maandag weer fris en fruitig te kunnen starten. Deze blog heb ik afgelopen zondag(10-09) geschreven, maar helaas had ik geen goede wifi verbinding om de blog te plaatsen. Maar zoals wij dan zeggen: ‘Better let as net’!

4 Sep 2017

Inmiddels is er alweer een week voorbij. Het was een drukke en hectische week met veel verschillende emoties en indrukken. Het begon allemaal met dat Marten natuurlijk vertrok en ik mijn plekje moest vinden. Dit kost mij toch iets meer tijd dan ik had verwacht.

29 Aug 2017

Het heeft even geduurd, vanwege de rondreis die Marten en ik hebben gemaakt, maar daar is ie dan eindelijk : de eerste blog van mijn/onze avonturen in Zuid-Afrika!

 

11 Aug 2015

Na het afscheid nemen van de geweldige kinderen, aunties en Glynnis bij Isiaiah 54 zijn we opgehaald door Russel van The White House.

Eerlijk gezegd hadden we geen idee waar we terecht zouden komen en waren we nog erg bezig met het afscheid. Het is moeilijk om de band die je met iedereen hebt opgebouwd weer los te moeten laten. Voornamelijk met de kinderen waar we zo ontzettend gek op zijn.

 

2 Aug 2015

Weer een emotionele week achter de rug. We hebben de teachers van het schooltje dolgelukkig gemaakt, het leger heeft een geweldige donatie gedaan, de kinderen en de aunties hebben we een mooie dag kunnen bezorgen, de baby box komt er, maar we hebben helaas ook afscheid moeten nemen van iedereen. Wat natuurlijk niet zo makkelijk is na drie geweldige weken.

 

28 Jul 2015

We zijn de laatste week in gegaan bij Isiaiah voordat we naar Russel toe gaan. Zelfs de safari zit er al op. Gelukkig hebben we nog twee weken te gaan in dit mooie land want we zouden nu nog geen afscheid kunnen nemen.

 

 

19 Jul 2015

Jeetje, we zouden dit verhaal zondagavond schrijven, maar dat lukte ons niet (te vermoeid). Toen zijn we gisteren verder gegaan, maar konden het verhaal niet posten i.v.m. een shutdown van de elektriciteit. Dat is hier normaal, want Zuid Afrika geeft hun stroom aan andere landen, waardoor ze zelf te weinig hebben en de bevolking hier bijna dagelijks twee uren zonder stroom zit.

Weer eens een hele andere ervaring! Vandaar dat we nu EINDELIJK ons verhaal met jullie kunnen delen.

Er is veel vraag naar foto's, maar we plaatsen deze niet i.v.m. veiligheid van de kinderen. Een aantal foto's zullen we maken en plaatsen op onze facebook pagina Marten & Renate naar Zuid Afrika!

14 Jul 2015

Na een lange vliegreis zijn we dan eindelijk in Durban aangekomen. We werden door Glynnis, Aunty Yo en twee kinderen verwelkomd. En gelijk sprongen we in het diepe. Er stond een rentalcar klaar op het vliegveld en normaal gesproken is dat fijn, maar niet als alles in het land anders werkt dan dat je gewend bent. Het rechts zitten in de auto, het links schakelen en rijden en ook de andere regels zijn erg lastig. Gelukkig zijn we veilig aangekomen op de plaats van bestemming met zelfs complimenten Glynnis en Yo.

9 Jul 2015
Yes, we mogen eindelijk!!! Maanden zijn we bezig geweest met het voorbereiden van deze reis. We hebben verschillende acties gehouden om een mooi bedrag mee te kunnen nemen naar Zuid Afrika en dat is gelukt!! Naast geld hebben we ook spullen gekregen die we meenemen. Onze koffers zijn afgeladen met kleding en speelgoed, waarbij er nog net ruimte is voor onze eigen kleding. De tijd is voorbij gevlogen en vandaag is de dag...