Nieuws

Donateurs/feestavond druk bezocht


Zaterdag 22 oktober organiseerde onze Stichting haar jaarlijkse donateurs/feestavond. Ditmaal bij cafe Moeke de Bruin.

Voorzitter Halbe vd Wal begon de avond met een terugblik op het afgelopen jaar. Thalente heeft weer veel kunnen betekenen in Zuid-Afrika. Zo zijn er weer 6 kinderen bijgekomen die dankzij Thalente naar school kunnen. Ook is er een creche gestart, die voornamelijk kinderen opvangt die overdag aan hun lot worden overgelaten. Er is een goede 4x4 auto aangeschaft waardoor o.a. mensen die met spoed hulp nodig hebben, vervoerd kunnen worden naar het ziekenhuis of andere hulpinstanties. Iets wat in de townships van Zuid-Afrika niet vanzelfsprekend is. Voor een oma die in een piepklein hutje woont met haar 11 kleinkinderen zijn we inmiddels gestart met het aanbouwen van een tweede ruimte. Helaas hebben we voorlopig de sponsoring van Apollo streetkids stop moeten zetten omdat er o.a. ivm alcoholmisbruik een onderzoek naar de eigenaar loopt. Naast de 96 vaste donateurs is er het afgelopen jaar weer door vele vrijwilligers extra geld ingezameld.

Ryanne Oosterbaan vertelde a.d.v. een boeiende presentatie over de projecten welke zij, samen met Floor Warnaar, in augustus voor Thalente bezocht. Zij hebben er o.a. mede voor kunnen zorgen dat weeshuis Sithembakey een regenvrij onderkomen heeft gekregen en hebben voor dit weeshuis, van hun ingezamelde sponsorgeld, een spiksplinter nieuw gasfornuis kunnen aanschaffen. Ze waren onder de indruk van alle misstanden die in het gebied plaatsvinden en willen zeker nog een keer teruggaan naar Zuid-Afrika. Ryanne sloot haar presentatie af met “Een ervaring om nooit meer te vergeten”!  Uit de handen van de voorzitter ontving zij een certificaat voor haar werk in Zuid-Afrika.

Vanaf half 10 werd de avond feestelijk voortgezet met een optreden van de muzikanten Rik Meijer (vaste begeleidingsgitarist van Piter Wilkens) en Auke Busman (ex-Twarres). Hoogtepunt van de avond was het gastoptreden van de Boarnster Arnold Hobma die de hele zaal op zijn kop kreeg met het nummer “Hey Joe” van Jimmy Hendriks. Al met al een zeer geslaagde avond, die dankzij de sponsoring van Valk Uitzendburo, On the Job communicatie en cafe Moeke de Bruin weer een mooi bedrag voor Thalente heeft opgeleverd. Bij deze wil Stichting Thalente dan ook iedereen hartelijk ook danken voor de prachtige bijdrage’s en het vertrouwen wat de donateurs hen ook het afgelopen jaar weer heeft gegeven. Natuurlijk blijft de Stichting altijd op zoek naar meer donateurs en ze hopen de honderdste donateur nog dit jaar welkom te kunnen heten.