Nieuws

Wk supporters uit Leeuwarden bezoeken projekten Thalente ZA


Vier wk supporters uit Leeuwarden hebben tijdens hun bezoek aan het wk ook de projekten van Thalente bezocht!!¬ Bright heeft de jongens samen met Apollo uit Durban gehaald (op zn afrikaans...met zijn 6en in een piepklein autootje) en ze hebben de jongens township Molweni laten zien.¬ De jongens hadden natuurlijk voetballen meegenomen en ze werden dan ook meteen opgeeist door de¬ jeugdige bewoners van Molweni.

Verder hebben ze het weeshuis en Apollo Streetkids bezocht en zijn ze bij de tienermeisjes Promise en Nosipho langs geweest. De jongens waren onder de indruk en Thalente heeft er weer een paar donateurs bij!!

Hieronder het verslagje van Stephan:''

In Kaapstsd hebben we de tafelberg bezocht, zijn we naar Robbeneiland geweest, sandboarding in de duinen, Kirchenbos, Sightseeing, Canalwalk, Hermanus (walvissen), Wijlanden bezocht en naar Stellenbosch geweest.

In Durban zijn we 4 dagen geweest. Naast twee wedstrijden hebben we Usaka bezocht. Ook hebben we contact gehad met Bright, de medewerkster van Thalente. Zij heeft ons een rondleiding gegeven door township Molweni. Met zijn zessen in een kleine auto. Haar neef heeft ons opgehaald en teruggebracht aangezien zij zelf niet durfde te rijden. In Molweni heeft ze ons wel rondgeleid. Zo zijn we bij haar familie geweest waar we met haar kinderen hebben gevoetbald. Verder zijn we bij een paar projekten geweest waar Bright in samenwerking met jullie zorg voor draagt. Zo zijn we ook bij Apollo geweest. Wat je daar hoort en ziet had je zelf helemaal geen voorstelling bij. Nu je het met eigen ogen ziet is het toch aangrijpend. Je ziet in Durban en Kaapstad dat het verschil tussen arm en rijk heel erg groot is. Wat ook mooi om te zien is dat iedereen erg vriendelijk en aardig is ook al hebben ze helemaal niks! Al met al een fantastische tijd gehad!"

Bedankt Stephan, Stefan, Jorke en Peter!!