Nieuws

No drop to waste!


Marché Gourmand 2016 en Thalente

 

Ook dit jaar wordt er weer een gezellige en sfeervolle Marché Gourmand gehouden en wel op zaterdag 17 december, van 17.00 uur tot 19.00 uur op het Doelhof. ’s Middags zal er een programma zijn voor de kinderen. Nadere info volgt later.

 

De opbrengst van de Marché gaat dit jaar naar Thalente, en zal gebruikt worden voor het bekostigen van een regenwatertank (10.000 liter!) voor Isiaiah54.

Isiaiah54 is een opvanghuis voor mishandelde, misbruikte en ouderloze kinderen. Thalente ondersteunt dit door maandelijks een bedrag te doneren voor de kosten van levensonderhoud voor de baby’s en peuters.

 

Waarom een regenwatertank voor Isiaiah54?

Je kunt je voorstellen dat er in een opvanghuis behoorlijk wat water gebruikt wordt. Denk alleen maar aan alle toiletbezoeken. De kosten voor water lopen behoorlijk op, vooral nu er in Zuid-Afrika sprake is van droogte.

In de natte perioden zal de watertank het regenwater vanaf het dak van het huis opvangen en vervolgens zal dit gebruikt worden voor de toiletten, de tuin, enz. Door het plaatsen van deze tank kunnen we er dus voor zorgen dat Isiaiah54 structureel lagere kosten heeft.

 

Komt dus allen op 17 december naar het Doelhof!

Nadere info over de precieze invulling van de Marché volgt later.

“Let’s make every drop count!”